La possibilitat d'un avançament electoral divideix els partits polítics valencians

Oltra i Estañ rebutgen el "tacticisme" del president de la Generalitat i l'oposició li demana "valentia" per a avançar els comicis.

Ximo Puig, a les Corts
Ximo Puig, a les Corts

La possibilitat que es produïsca un avançament electoral també a la Comunitat Valenciana ha aterrat en el debat polític i divideix les formacions valencianes. Els socis del Botànic han acusat Ximo Puig de "tacticisme polític" després que el president de la Generalitat haja assegurat que estudiarà avançar les eleccions autonòmiques si finalment Pedro Sánchez convoca els comicis generals el 26 de maig. L'argument del cap del Consell és que, d'aquesta manera, s'evitaria que els dos procediments coincidisquen.

Aquestes declaracions han provocat un remolí entre els principals partits polítics de la Comunitat Valenciana. Davant de les acusacions de Compromís i Podem, tant PP com Ciutadans han coincidit a demanar "valentia" a Puig perquè s'atrevisca a avançar els comicis.

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha afirmat que està "cansada d'especulacions" i ha dit, en referència a la possibilitat que ha posta damunt la taula el seu company de govern, que "ja està bé de marejar i de tacticisme electoral".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el secretari general de Podem, Antonio Estañ, qui considera que un "superdiumenge electoral" empobreix l'anàlisi política i ha demanat a Puig que no utilitze la possibilitat d'avançar els comicis "per a llançar globus sonda que semblen obeir més a qüestions de tacticisme intern".

Tant el diputat del PP, José Císcar, com la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, han demanat "valentia" al president de la Generalitat per a avançar les eleccions valencianes.

Des del PSPV, el portaveu Manolo Mata ha llevat importància a les declaracions de Puig i s'ha mostrat poc partidari de trencar "la idíl·lica estabilitat" de la qual gaudeix el govern valencià. "Conec Ximo Puig i no ho faria per interessos de partit ni per a perjudicar l'estabilitat del Botànic, però si ho fa, benvingut serà", ha dit en referència a un hipotètic avançament electoral a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats