La portaveu del govern espanyol confirma que revocarà la constitució del sindicat de treballadores del sexe

La ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha indicat que l'Advocacia General de l'Estat estudia com anul·lar el nou sindicat OTRAS.

La secretària general del nou sindicat OTRAS, Concha Borrell, durant la roda de premsa oferida a Barcelona
La secretària general del nou sindicat OTRAS, Concha Borrell, durant la roda de premsa oferida a Barcelona / Alejandro García (Efe)

La ministra portaveu del govern, Isabel Celaá, ha indicat que l'Advocacia General de l'Estat està estudiant com anul·lar el nou sindicat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS), una qüestió que "no sembla difícil" d'arreglar. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha subratllat que l'executiu "no accepta de cap de les maneres que hi haja un sindicat de treballadores del sexe". "L'Advocacia General de l'Estat s'ha posat ja a estudiar com solucionar aquesta qüestió. No sembla difícil. Hi ha diverses vies, una sembla la més ràpida, i a aquesta anirem", ha asseverat la ministra d'Educació i Formació Professional. Aquesta via ràpida, ha explicat Celaá, és "la nul·litat de ple dret per a revocar" el sindicat.

Preguntada per la intenció de l'executiu de promoure l'abolició de la prostitució, Celaá ha recordat que"efectivament es tracta d'una activitat no regulada a Espanya, però ha matisat que el govern no ha tractat aquest assumpte en la seua reunió, per la qual cosa ha considerat que seria "una lleugeresa" pronunciar-se sobre el tema. El passat 4 d'agost, el BOE va publicar la constitució del sindicat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS) després que la Direcció General de Treball comprovara que reunia els requisits previstos en la llei orgànica de llibertat sindical i en el reial decret sobre depòsit d'estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials.

Ahir, la ministra de Treball Magdalena Valerio va reconéixer la incongruència de dirigir el departament que ha donat el vistiplau al sindicat amb el feminisme en què milita: "M'han colat un gol per l'escaire, ho desconeixia per complet".

Les treballadores se senten indefenses

L'anul·lació del sindicat va contra la voluntat d'aquestes treballadores que se senten indefenses i sense drets laborals, com ha dit la portaveu, Concha Borrell, en roda de premsa. Des d'APramp, l'associació d'assistència a les víctimes de tràfic de persones, diuen que no es pot sindicalitzar un col·lectiu en què no existeix una situació d'igualtat sinó de violència.

També et pot interessar

stats