El Port de València aposta per la sostenibilitat mediambiental

Arcadi España ha fet una crida per a "traure el port del terreny de la polèmica i dels debats estèrils",

VÍDEO | El Port de València aposta per la sostenibilitat mediambiental

El Port de València té previst al 2021 tindre en funcionament una nova xarxa de sensors mediambientals per a mesurar la contaminació atmosfèrica. De moment, l'Autoritat Portuària de València traslladarà directament a la Conselleria d’Agricultura les dades sobre la qualitat de l'aire del port.

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha dit que el port “sempre ha sigut pioner en la recerca de la sostenibilitat mediambiental”. Per això, ha assegurat que volen “anticipar a 2025 els objectius d'equilibri energètic que Europa marca per a l'any 2050”.

Martínez s’ha reunit amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha fet una crida per a "traure el port del terreny de la polèmica i dels debats estèrils, i evitar així donar arguments a la competència".

Durant la visita, ha valorat el Port de València com a "patrimoni de tots els valencians", que "representa una activitat econòmica de primera magnitud que genera més de 40.000 llocs de treball".

De fet, el de València és el primer port del Mediterrani i el quart de tot Europa. Segons España, el seu futur "ha de passar per tres elements fonamentals com són la sostenibilitat, el diàleg amb els veïns i amb les administracions locals i el creixement compassat amb la ciutat de València".

També et pot interessar

stats