El port de Castelló creix cinc vegades més que la mitjana estatal

El pla d'inversions previst ajudarà a millorar la capacitat exportadora de les empreses de les comarques del nord.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Francesc Toledo, i el de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació del pla d'inversions de PortCastelló
El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Francesc Toledo, i el de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació del pla d'inversions de PortCastelló

El port de Castelló creix cinc vegades més que la mitjana estatal. Així ho ha destacat el president de la Generalitat durant la visita que ha fet a les instal·lacions portuàries de la capital de la Plana, on s'ha abordat el pla d'inversions que hi estan executant. 

Entre els projectes, destaca la reestructuració i transformació del conegut com a moll de la Ceràmica, destinat a la descàrrega de sòlids a granel, al qual destinaran més de 15 milions d'euros. Açò permetrà implementar mesures mediambientals i també un sistema de càrrega i descàrrega de materials ceràmics que funcionarà durant les 24 hores del dia. 

Puig ha subratllat la rellevància del port de Castelló com a plataforma de desenvolupament econòmic per a les comarques del nord i la Comunitat Valenciana en general perquè s'ha convertit "en un dels ports que més creix a nivell nacional", amb xifres de millora que han superat, durant els tres primers trimestres del 2018, en cinc vegades les obtingudes per la mitjana estatal.

El port de Castelló ocupa el quart lloc en tràfic de mercaderies sòlides a Espanya, segons ha manifestat el president de l'Autoritat Portuària. Ara, amb les millores del moll de la Ceràmica, "hi haurà un abans i un després en l'eficiència i sostenibilitat del port" i, a més, "permetrà atraure un altre tipus de tràfic de sòlids", segons ha dit Toledo. 

El pla d'inversió total ascendeix a 150 milions d'euros i un dels projectes més destacats és la estació intermodal prevista per al 2021.

També et pot interessar

stats