Els populars valencians presentaran mocions contra la llei Celaá a les Corts, les diputacions i els ajuntaments

El PP d’Isabel Bonig se suma així a la campanya del partit, que presentarà un recurs d’inconstitucionalitat i portarà la Lomloe al Parlament Europeu.

Isabel Bonig i Óscar Clavell durant la reunió amb sindicats educatius, patronal i associacions de pares i alumnes de la Comunitat Valenciana aquest dissabte
Isabel Bonig i Óscar Clavell durant la reunió amb sindicats educatius, patronal i associacions de pares i alumnes de la Comunitat Valenciana aquest dissabte / Twitter: @ppcv

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig ha anunciat aquest dissabte que el partit que lidera presentarà mocions a les Corts Valencianes, les diputacions i els ajuntaments contra la llei Celaà, per tal de “garantir la llibertat educativa”.

Se sumarà d’aquesta manera a la campanya impulsada pel PP a tot l’Estat contra la norma educativa aprovada aquesta setmana al Congrés i que entre altres novetats, elimina la referència expressa al castellà com a llengua oficial i vehicular de l’educació a tot l’Estat, i condiciona el concert al fet que els centres no separen l’alumnat per sexes.

“La llei és una atrocitat, que arracona l’esforç i acabarà amb el futur dels estudiants d’Espanya”, ha dit Isabel Bonig. “Si el PPCV governa el 2023 a la Comunitat Valenciana derogarà la llei del xantatge lingüístic del Botànic, que no garanteix la llibertat”, ha afegit.

Bonig també ha assegurat que el PP estatal presentarà un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei i portarà la Lomloe al Parlament Europeu.

Reunió per a avaluar els efectes de la llei Celaá

La presidenta dels populars valencians s’ha reunit aquest dissabte, en companyia del portaveu d’Educació del PP al Congrés, Óscar Clavell, amb sindicats educatius, patronal, inspectors i associacions de pares i alumnes de l’ensenyament públic i concertat de la Comunitat Valenciana per tal d’”avaular els efectes de la llei Celaá”.

Bonig ha remarcat que la Comunitat Valenciana “era el banc de proves de l’esquerra per a iniciar el seu canvi de societat, començant per la llengua i l’educació”.

La líder popular ha insistit que “hi ha 42 sentències contra la política educativa de Puig, la imposició i la vulneració de drets fonamentals” i ha assegurat que a la Comunitat Valenciana “només el PP ha defensat la llibertat, posant el seu servei jurídic a disposició de la comunitat educativa”.

També et pot interessar

stats