El popular Luis Barcala, nou alcalde d'Alacant

La candidata socialista Eva Montesinos, no aconsegueix el suport de la regidora trànsfuga de Guanyar Alacant.

El nou alcalde d'Alacant, Luis Barcala, en el ple d'investidura

Eva Montesinos no substituirà el socialista Gabriel Echávarri al capdavant de l'Ajuntament d'Alacant. Finalment, el regidor popular Luis Barcala ha sigut nomenat alcalde.  

La socialista Eva Montesinos s'ha quedat a un vot de la majoria absoluta i ha obtingut 14 dels 15 vots que necessitava per a convertir-se en alcaldessa. Ha rebut el suport dels 6 regidors del PSPV-PSOE, els 5 de Guanyar Alacant i els 3 de Compromís. Barcala, en canvi, ha tingut prou amb els 8 vots dels edils del PP, i ha aconseguit l'alcaldia per ser la formació més votada en les eleccions del maig de 2015. 

La regidora no adscrita, ex de Podem, Nerea Belmonte, ha votat en blanc i el no adscrit i ex de Ciutadans, Fernando Sepulcre, ha fet un vot nul escrivint en seu propi nom en la papereta.  

Barcala recupera l'alcaldia que el PP va perdre en les últimes eleccions, ara fa tres anys, després que una coalició formada pel PSPV, Guanyar Alacant i Compromís li va llevar el govern municipal. És el cinqué alcalde que té Alacant en els últims deu anys.

La socialista Eva Montesinos havia assumit temporalment les funcions de l'alcaldia d'Alacant al començament d'abril, arran del doble processament de l'exalcalde, Gabriel Echávarri, per un presumpte delicte de fraccionament de contractes i el despatxament d'una treballadora municipal vinculada al PP.

També et pot interessar

stats