El popular Alberto Casero pacta amb la Fiscalia sis anys d'inhabilitació i evita entrar en presó

L'exdiputat nacional i exalcalde de Trujillo accepta una pena d'un any i nou mesos de presó per prevaricació i malversació

Alberto Casero es una imatge d'arxiu
Alberto Casero es una imatge d'arxiu

Un any i nou mesos de presó, sis d'inhabilitació i l'abonament d'una indemnització de quasi 70.000 euros conformen l'acord aconseguit aquest dimarts entre la Fiscalia i el lletrat de l'exalcalde de Trujillo (Càceres) Alberto Casero per delictes de prevaricació i malversació en la seua etapa municipal.

"Mai s'està satisfet per això, però les coses són com són", ha dit Casero a l'eixida de l'Audiència Provincial de Càceres després de l'acord aconseguit entre les parts durant una audiència prèvia que ha durat poc més d'una hora. El magistrat ha dictat sentència oral en aquests termes de pena a complir després de l'acord de conformitat.

La sentència oral —l'escrita serà dictada en un termini de 20 dies— declara a Casero autor de delictes de prevaricació i malversació de cinc contractes públics de servei, patrocini o convenis realitzats entre març de 2017 a desembre de 2018 en els quals es va incomplir la formalitat exigida a aquest efecte per la normativa.

Casero, assistit pel lletrat Bernardo del Rosal, no entrarà a la presó i haurà d'abonar al consistori de Trujillo un pagament inicial de quasi 10.000 euros i 1.000 euros mensuals durant 60 mesos.

Alcalde de Trujillo entre 2011 i 2019 s'enfrontava, d'acord amb l'escrit de Fiscalia, a huit anys de presó, la inhabilitació absoluta durant 20 anys i al pagament d'una indemnització pròxima als 70.000 euros al consistori.

Diputat nacional entre 2019 i 2023, Casero va renunciar de manera voluntària a aquesta acta i la seua baixa del partit al març d'enguany després de la proposta del Tribunal Suprem de jutjar-lo per possibles delictes relacionats amb aquests contractes municipals.

El magistrat del Suprem explicava que el llavors alcalde de Trujillo va concertar amb diferents persones i entitats una sèrie de contractes de servei, patrocini o convenis, i va incomplir tota classe de formalitat.

També et pot interessar

stats