Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El popular Alberto Casero diu per escrit al Congrés que va votar no i que va haver-hi una fallada tècnica

El diputat del PP al Congrés va possibilitar amb el seu vot telemàtic a favor la convalidació de la reforma laboral

El diputat del PP al Congrés, Alberto Casero / Europa Press

El diputat del PP Alberto Casero, que va possibilitar amb el seu vot a favor la convalidació de la reforma laboral, ha remés un escrit al Congrés en el qual insisteix que va votar "no" i que "el certificat emés per la cambra no es corresponia amb el sentit del vot que manifestava", en el que "semblava una fallada del sistema".

En l'escrit que Casero ha enviat a la cambra baixa el diputat denuncia el "crebant" a l'exercici del seu dret al vot per part de la presidència del Congrés, és a dir, de Meritxell Batet.

"En efectuar la votació telemàtica, que era NO, vaig advertir que el certificat emés per la Cambra no es corresponia amb el sentit del vot que manifestava, és a dir, que apareixia com que el meu vot havia sigut SÍ", relata Casero en aquest escrit.

I explica, que a continuació, i "conseqüència del que semblava una fallada del sistema" va intentar posar-se en contacte amb la cambra "abans que s'anunciara l'inici de la votació" per a advertir la presidència "l'error manifest" i que el sentit del seu vot arreplegat pel sistema no expressava la seua voluntat.

"En no rebre resposta de la mesa i davant de la impossibilitat manifesta de fer-ho per escrit atesa la urgència, però sempre abans que s'anunciara l'inici de la votació", Casero es dirigeix al seu grup, que ho va posar en coneixement de la vicepresidenta segona de la cambra, la popular Ana Pastor, qui li ho va comunicar a Batet, que va decidir no convocar la mesa malgrat la petició del PP.

Segons Casero, Batet "es va negar i va decidir unilateralment i de manera arbitrària arrogar-se la voluntat de la mesa en el seu conjunt donant inici a la votació". Davant d'aquesta situació el diputat del PP relata que es va dirigir personalment al Congrés amb la intenció de votar presencialment la qual cosa se li va "impedir".

El diputat del PP finalitza el seu escrit assegurant que el seu dret al vot s'ha vist vulnerat i que el resultat de la votació de la reforma laboral "no expressa la voluntat popular" perquè un dels vots emesos és contrari al sentit expressat per Casero mitjançant el sistema telemàtic.

A més d'aquest escrit, el PP n'ha presentat dos més, en què demana la convocatòria d'una mesa urgent i que no es publique el resultat de la votació, i ha anunciat que està disposat a arribar fins al Tribunal Constitucional.

En l'escrit en el qual demana que no es publique el resultat de la votació i que, per tant, la convalidació de la reforma laboral no figure en el Butlletí Oficial de l'Estat, el PP sosté que no es va respectar ni el reglament del Congrés, que assenyala que el vot emés haurà de ser comprovat personalment pel sistema que fixa la mesa, ni l'acord de 2012 sobre vot telemàtic.

En concret, l'acord arreplega en el punt quart que la presidència comprovarà telefònicament "l'emissió efectiva del vot" telemàtic i "el sentit d'aquest", i en el sisé apartat que el diputat que vote telemàtic "no podrà emetre el seu vot presencial sense autorització expressa de la mesa" que en cas d'autoritzar-lo declara el vot telemàtic nul i no emés.