La Policia es persona a la seu de 'Moncloa.com' per a demanar les gravacions de Villajero amb la ministra Delgado

Els agents li han lliurat al mitjà un requeriment de l’Audiència Nacional perquè les lliuren “el més prompte possible”.

Captura de pantalla de l'edició del web 'Moncloa.com' d'aquest divendres
Captura de pantalla de l'edició del web 'Moncloa.com' d'aquest divendres

Dos agents de la Policia Nacional, vestits de paisà, s’han personat aquest divendres, 28 de setembre, a la seu del digital Moncloa.com per a demanar les gravacions que han difós sobre el dinar celebrat el 2009 en què participaren l’excomisario Villarejo, diversos càrrecs policials i l’actual ministra de Justícia, Dolores Delgado. 

Els policies li han lliurat al mitjà digital un escrit del jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, en què li requereixen que lliuren els enregistraments “al més prompte possible”. 

D’aquesta manera, el requeriment els commina a lliurar el material que tinguen relacionat amb el cas Tàndem i els dona un termini fins l’1 d’octubre a les 09:00 hores. El jutge de l’Audiència Nacional Diego d’Egea és l’instructor de la causa sobre les activitats presumptament delictives del comissari jubilat José Manuel Villarejo.

La notificació que han rebut diu textualment el següent: “En virtut de l’acord pres en les actuacions de referència i a la vista de les informacions publicades en la pàgina web Moncloa.com, per mitjà d’aquesta se’ls requereix que lliuren a aquest jutjat al més prompte possible i en tot cas abans de les 09:00 hores del dia 1 d’octubre de 2018 la totalitat dels àudios que tinguen relació amb la reunió que tingué lloc al restaurant Rianxo el 23 d’octubre de 2009 i totes les que tinguen en el seu poder en les quals haja participat l’excomissari José Manuel Villarejo Pérez i que puguen afectar la instrucció que segueix aquest jutjat sobre l’indicat comissari”.

Els responsables de Moncloa.com s’han compromés a lliurar de manera immediata “el contingut íntegre” dels enregistraments del dinar al qual van assistir entre d’altres la ministra Delgado i l’excomissari Villarejo. A més, han subratllat que dijous es van posar en contacte amb la Fiscalia Anticorrupció per a oferir-los les gravacions.

Els enregistraments han generat una polèmica sobre la ministra Delgado, ja que revelen la relació entre els seus interlocutors quan la titular de Justícia era fiscal de l’Audiència Nacional. Per aquests motius, Delgado compareixerà al Congrés el 10 d’octubre per a aclarir la relació amb Villarejo. 

També et pot interessar

stats