La policia escorcolla organismes de la Generalitat de Catalunya i Mediapro per l'organització de l'1-O

Es tracta d'una operació contra la infraestructura tècnica de l'1-O i el cens que es va utilitzar en el referèndum.

El president de Mediapro, Jaume Roures, parla amb un mosso d'esquadra davant la seu de la seua companya.
El president de Mediapro, Jaume Roures, parla amb un mosso d'esquadra davant la seu de la seua companya. / Toni Albir (Efe)

La Policia Nacional escorcolla el Departament d'Economia, el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) i l'empresa de comunicació Mediapro, en una operació contra la infraestructura tècnica de l'1-O i el cens que es va utilitzar en el referèndum, ordenada pel Jutjat d'instrucció núm. 13 de Barcelona.

En el Departament d'Economia, els agents han regira l'ordinador del cap del gabinet tècnic de Vicepresidència, Daniel Gimeno, qui està present en les dependències de la Generalitat de Catalunya. Gimeno va ser una de les 32 persones incloses en un informe de la Guàrdia Civil remés al jutjat núm. 13 de Barcelona per ser considerades "d'interés per a la investigació" sobre el procés.

Aquesta operació és conseqüència de la practicada per la Policia Nacional el passat 5 de desembre a l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) per ordre del jutjat d'instrucció núm. 13 de Barcelona. Llavors també es buscaven dades sobre el cens que el govern de Carles Puigdemont va utilitzar per a celebrar el referèndum de l'1-O.

Escorcolls a Mediapro

Agents de la Policia Nacional han regirat els servidors de la Generalitat de Catalunya allotjats en Mediacloud, empresa del grup Mediapro, però "no hi han trobat ni s'han emportat cap tipus d'informació".

Mediapro ha explicat que la policia judicial ha registrat amb prou faenes i durant una hora els servidors de la Administració Oberta de Catalunya (AOC) allotjats en Mediacloud i que ha abandonat les instal·lacions "després de comprovar que no hi havia cap informació rellevant", han explicat.

Mediacloud és una empresa dedicada a la prestació de serveis d’allotjament informàtic (lloguer d'espai en el núvol) a empreses, entitats i institucions públiques i té la seua seu a l'edifici Mediapro, a la Diagonal de Barcelona.

Segons la companyia que presideix Jaume Roures, la diligència "ha resultat negativa", ja que la Policia no ha detectat "cap connectivitat" entre Mediacloud i la AOC i ha verificat que els servidors de Mediacloud "no allotgen cap base de dades" de la Generalitat.

El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona manté imputats diversos ex alts càrrecs del govern català pels preparatius de l'1-O, en una causa en la qual investiga entre altres aspectes si hi va haver malversació i com es van obtindre les bases de dades per al cens del referèndum.

També et pot interessar

stats