Les polèmiques declaracions de Torra marquen distància amb el govern de Pedro Sánchez

El president de la Generalitat de Catalunya acusa l'estat espanyol d'haver promogut una causa contra l'independentisme.

Quim Torra ha fet declaracions en una visita al barri de Gràcia | Alejandro Garcia (Efe)
Quim Torra ha fet declaracions en una visita al barri de Gràcia | Alejandro Garcia (Efe)

En una visita al barri de Gràcia amb els diputats Josep Costa i Eduard Pujol, el president de la Generalitat de Catalunya ha acusat l'estat espanyol d'haver promogut una causa contra l'independentisme. A més, ha afirmat que exigirà "responsabilitats" al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per les "accions intolerables" i els "comportaments inacceptables" que, segons ell, han tingut membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra independentistes.

Les paraules del president de la Generalitat de Catalunya han generat una forta discussió política entre l'executiu i l'oposició. 

Encreuament d'acusacions  polítiques

48 hores després d'animar Torra als seus seguidors a "atacar" l'estat espanyol, i de reclamar el PP i Ciutadans al govern central una resposta ferma, l'executiu s'hi ha pronunciat. La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha contestat a Torra, al PP i a Ciutadans que amb una frase inacceptable no s'ataca l'Estat. Però les polèmiques declaracions han desfermat una allau de reaccions. En el Partit Popular reclamen al president Sánchez que actue i responga al que consideren una amenaça. La confrontació entre Torra i el govern de Pedro Sanchez és evident. 

També et pot interessar

stats