El PNB transmet al PSOE que “en aquest moment” Sánchez no té el seu suport

Ábalos rep ara el diputat de Compromís, Joan Baldoví, dins de la ronda de contactes per a la investidura del candidat socialista.

Reunió del portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, amb al responsable d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos
Reunió del portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, amb al responsable d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos / Emilio Naranjo

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha transmés aquest dimecres al responsable d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que "en aquest moment" el president en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, no té el seu suport.

Esteban ha destacat la voluntat del seu partit de continuar les converses amb els socialistes "sense presses i amb major profunditat" més enllà de la "presa de contacte" d'aquest dimecres. 

El grup del PNB al Congrés compta amb sis diputats i el seu suport al líder del PSOE seria essencial per a la investidura.

Entrevista amb Compromís

Després de la conversa amb el dirigent basc, Ábalos ha iniciat la trobada amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví, que exigirà que per a votar a favor de la investidura de Sánchez, hauran de posar a la taula un calendari per a aplicar un nou finançament autonòmic, i l'aplicació de mesures compensatòries per a la Comunitat Valenciana mentre es fa realitat.

Tot seguit es reunirà amb UPN i serà ja a la vesprada quan rebrà a Ana Oramas, de Coalició Canària, i a José María Mazón, del Partit Regionalista de Cantàbria.

Al llarg de dimarts, les converses van ser a càrrec del mateix president en funcions, que va mantindre trobades amb el secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias al matí, i amb els líders de Ciutadans, Albert Rivera, i PP, Pablo Casado, a la vesprada. 

També et pot interessar

stats