El PNB no presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de l'Estat

Aitor Esteban afirma que això no significa que el vot final siga a favor dels comptes del govern de Sánchez.

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, en una imatge d'arxiu
El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El grup parlamentari del Partit Nacionalista Basc (PNB) no presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2019, perquè puguen seguir el tràmit i ser discutits. El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha dit que encara que no registren una esmena de devolució, "això no significa que el vot final siga a favor". 

Un anunci dels nacionalistes bascs que ve després que els catalans d'Esquerra Republicana hagen presentat aquest dimarts una esmena a la totalitat del PGE

L'executiva del PNB ha decidit que cal donar un "marge de confiança" a l'executiu després de superar els malentesos sobre inversions en infraestructures que estaven compromeses. "S'ha pogut reconduir i el diàleg en els últims dies és fluïd", ha assenyalat el portaveu parlamentari del PNB, que ha advertit que la vertadera negociació vindrà en el tràmit d'esmenes parcials, si se superen les de totalitat.

Sobre si veu convenient un avançament electoral en cas que el pròxim 13 de febrer es rebutgen els pressupostos en el ple del Congrés, Esteban ha dit que és una decisió que l'haurà de prendre el president del govern, encara que confia que la consulte amb el PNB.

També et pot interessar

stats