El PNB perd un escó en favor del PP pel vot exterior

El recompte rebaixa a sis els diputats del partit basc i complica la investidura de Sánchez.

El cap de llista al Congrés pel PNB, a l'esquerra, junt al president d'aquesta formació, celebra els resultats electorals
El cap de llista al Congrés pel PNB, a l'esquerra, junt al president d'aquesta formació, celebra els resultats electorals / Luis Tejido (Efe)

El PNB perd provisionalment el seté escó que va obtindre en les eleccions del 10N en favor del PP, després del recompte del vot exterior que quedava pendent. 

El PP no havia aconseguit representació en el Congrés per Euskadi, però a Biscaia s'havien quedat a 163 vots de diferència amb el PNB. Amb el recompte del vot del CERA (Cens Electoral d'Espanyols Residents a l'Estranger), han aconseguit furtar-li un escó al PNB. Això complica la investidura del socialista Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, ja que el partit basc, un dels possibles socis per a votar a favor, es queda amb sis escons.

Així, Beatriz Fanjul, cap de llista popular per Biscaia, és la diputada número 89 del PP, i es queda fora Jon Aiara, el quart diputat del PNB per territori biscaí i seté en la cambra baixa. Ara falta que l'acta definitiva del recompte del vot del CERA el confirme.

També et pot interessar