El PNB ofereix "col·laboració lleial" a Sánchez

El líder del grup basc ha mostrat el seu convenciment que és l'única opció per a eixir de la "provisionalitat institucional".

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, durant la sessió d'investidura al Congrés.
El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, durant la sessió d'investidura al Congrés.

El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha oferit aquest dissabte una "col·laboració lleial i sincera" al candidat del PSOE a la presidència del govern, Pedro Sánchez.

En la seua primera intervenció en el debat d'investidura, Esteban ha defensat el suport del seu partit a Sánchez des del convenciment que era l'única opció per a eixir de la "provisionalitat institucional", encara que, tal com ha afirmat, es tracta d'una "aliança complicada".

D'aquesta manera, Esteban ha considerat que tots han de felicitar-se perquè Sánchez siga investit, inclosos els que votaran en contra, perquè "no hi ha pitjor situació" que "la contínua provisionalitat en les institucions" i la "paràlisi" que comporta.

El líder de la formació basca ha considerat que el pròxim executiu està en condicions "d'obrir pas a un país que deixe de mirar al passat, als poders fàctics i a l'immobilisme".

Finalment, ha recalcat que "si es vol fer front als grans problemes estructurals, no sols el territorial", cal de manera "inexcusable la col·laboració entre els que són diferents".

També et pot interessar

stats