El PNB es desmarca com a soci de govern del PSOE

Esteban adverteix que els vots del grup “no estan assegurats” per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern.

Constitució del Parlament de Navarra el 19 de juny, on va ser elegit el president Unai Hualde amb els vots del Partit Socialista de Navarra (PSN)
Constitució del Parlament de Navarra el 19 de juny, on va ser elegit el president Unai Hualde amb els vots del Partit Socialista de Navarra (PSN) / Jesús Diges (Efe)

El PNB es desmarca com a soci de govern del PSOE. El seu portaveu al Congrés, Aitor Esteban, ha advertit que els vots del grup “no estan assegurats” per a la investidura del secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, com a president del govern.

El dirigent basc ha assenyalat aquest matí que després de la seua primera trobada amb el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, no han mantingut “cap altra conversa ni reunió” sobre l’elecció de Sánchez. Abans d’assistir a un desdejuni informatiu del Fòrum Europa a Madrid, ha incidit que el pacte a Navarra no els condiciona per a donar el seu suport a Sánchez, i ha subratllat que únicament evita un problema “que haguera sigut insalvable”.

Tot i això, Esteban ha matisat que sense el pacte amb el PSOE a Navarra al PNB li seria “impossible” plantejar-se el suport o l’abstenció en la investidura, per la qual cosa manté la porta oberta. “S’ha retirat un escull, però això no vol dir que els nostres vots estiguen assegurats”, ha recalcat.

També et pot interessar

stats