El PNB confirma que s'abstindrà en la investidura

Aitor Esteban recorda a Sánchez que "per a sumar cal cedir" i a Iglesias que "l'avarícia trenca el sac".

Aitor Esteban, durant la intervenció al Congrés
Aitor Esteban, durant la intervenció al Congrés / Zipi (Efe)

El portaveu del PNB en el Congrés, Aitor Esteban, ha confirmat que el seu partit s'abstindrà en la votació d'investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez. “No s’han esforçat molt per conseguir-ho”, ha manifestat, però pesa la responsabilitat institucional i per això ha demanat teixir un acord de govern amb Unides Podem.

En la seua intervenció en el debat d'investidura del Congrés, Esteban ha recalcat que Sánchez ha de cedir i no pretendre que altres partits se sumen a un mer contracte d'adhesió. “El missatge de la ciutadania en les últimes eleccions és que no vol el tripartit de dretes ni dóna majories absolutes a ningú. La governabilitat passa pel diàleg i el necessari acord entre les forces polítiques”, ha manifestat.

Encara que ha explicat que desconeix els detalls de la negociació entre el PSOE i Podem, ha subratllat que les pressions perquè no hi haja un acord entre els dos partits no poden servir d'excusa per a justificar el desacord. “Allò que importa són les idees i els equips, no les persones”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha assegurat que buscar l'abstenció del PP i Ciutadans “no soluciona el problema de fons”, i que aquesta tàctica per part de Sánchez podria portar a pensar que no és “mereixedor de la responsabilitat” de formar un govern i que a l’obtubre es tornaria a bloquejar la votació dels pressupostos generals.

El líder del PNB s’ha centrat en un discurs de propostes, que ha passat entre altres assumptes per un canvi de la llei laboral que acabe “amb les modificacions lesives de l’última reforma”. Per a combatre l’atur i assegurar les cotitzacions del futur, ha plantejat posar els joves “com a prioritat” i que la indústria siga un dels protagonistes de les reformes econòmiques. Aquestes mesures, argumenta, s’han de basar en el respecte a les competències autonòmiques, ja que “la costum de l’estat de recurrir-les està derivant el problema als tribunals, quan la solució no deuria rebasar el àmbit polític”. 

També et pot interessar

stats