El PNB anuncia que farà costat a la moció de censura

El vot dels bascos se suma als del PdeCAT, Compromís i Bildu, i a l'abstenció de Coalició Canària.

Aitor Esteban durant la seua intervenció en el debat de la moció de censura | Zipi (Efe)
Aitor Esteban durant la seua intervenció en el debat de la moció de censura | Zipi (Efe)

El portaveu del Partit Nacionalista Basc, Aitor Esteban, ha anunciat que el grup basc farà costat a la moció de censura presentada pel Partit Socialista ja que "és allò que demana majoritàriament la ciutadania basca". Esteban ha destacat "la manca de capacitat del PP per a assolir acords". També que "la solució no és simple i la solució, tampoc. El PNB sempre ha treballat en la recerca de solucions, com en l'acord dels pressupostos o en l'alçament de l'aplicació de l'article 155". 

El portaveu del PNB ha fixat com a punt d'inflexió la sentència del cas Gürtel després de l'acord entre el PNB i el PP en els pressupostos generals de l'Estat. El compromís de Pedro Sánchez de respectar els pressupostos generals de l'Estat ha estat l'altre element que ha condicionat el vot afirmatiu del grup basc. 

Compromís, PdeCAT i Bildu anuncien el vot afirmatiu mentre que Coalició Canària canviarà de no a l'abstenció 

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha anunciat el suport de la seua formació a la moció de censura "per higiene democràtica". Baldoví ha lamentat l'absència de Mariano Rajoy en la sessió de la vesprada al Congrés i l'ha instat a dimitir perquè "la seua festa ha acabat". A més, el portaveu de Compromís ha acusat Mariano Rajoy "d'haver mentit en seu judicial després de la condemna de l'Audiència Nacional al PP pel cas Gürtel". 

Per altra banda el portaveu del PdeCAT, Carles Campuzano, també ha anunciat el suport dels nacionalistes a la moció i ha instat Sánchez a iniciar una etapa de diàleg amb Catalunya. Bildu i Nova Canàries també han comunicat el suport a Sánchez, mentre que Fòrum Astúries i UPN han mantingut la posició en contra. En el cas de Coalició Canària finalment han optat per l'abstenció. 

També et pot interessar

stats