La pluja protagonitza el tancament de la campanya electoral

Els candidats i les candidates a les eleccions del 26M han aprofitat els últims minuts per a demanar el vot a la ciutadania.

La pluja protagonitza el tancament de la campanya electoral

Últims minuts dels candidats i les candidates a les eleccions municipals i europees del 26M per a recordar les seues propostes i demanar el vot a la ciutadania. La pluja ha marcat la cloenda electoral, ja que diversos alcaldables han hagut de canviar la ubicació del seu últim acte de campanya abans dels comicis del diumenge. 

Partit Popular

La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Català, ha triat l'edifici Veles e Vents per a la cloenda de la campanya electoral. Una festa en què ha compartit protagonisme amb la resta d'integrants de la seua llista electoral. 

Luis Barcala, candidat a l’alcaldia d’Alacant, ha optat per començar el tancament amb una festa infantil i, finalment, ha pronunciat l'últim discurs en un míting a l'avinguda de l'Historiador Vicente Ramos, a la platja de Sant Joan.  

Per la seua banda, la candidata del PP a l'alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, ha posat fi a la campanya amb una festa amb música en ple centre de la ciutat, a la plaça Tetuan, acompanyada del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i l'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra. A més, la presidenta dels populars, Isabel Bonig, ha optat per donar suport a la candidatura de Remedios Mazzolari per a l'alcaldia de Llíria, al Camp del Túria.

PSPV

Pel que fa als socialistes, la candidata a l’alcaldia de València, Sandra Gómez, ha canviat la ubicació del seu últim acte a causa de la pluja, que finalment s'ha celebrat al complex cultural La Petxina, al qual han assistit la vicepresidenta del Govern d’Espanya en funcions, Carmen Calvo, i el secretari general del PSPV, Ximo Puig. 

A Castelló, per causes climatològiques, els socialistes han hagut de canviar la seu de la “festa de tancament” a la Casa del Poble. En l’acte han intervingut la candidata a l’alcaldia, Amparo Marco, i la candidata del PSOE a les eleccions europees, Inmaculada Rodríguez-Piñero. 

Paco Sanguino, candidat a l'alcaldia d'Alacant, ha celebrat l'últim míting al Centre Cultural Les Cigarreres, on ha estat acompanyat pel ministre de Ciència en funcions, Pedro Duque. 

Compromís

El candidat de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha tancat la campanya amb una festa final al Trinquet de Pelai, acompanyat de la portaveu de la formació, Mónica Oltra i el candidat a les eleccions europees, Jordi Sebastià. 

Compromís per Castelló ha celebrat l’últim acte del partit en el pub Terra, on el candidat a l'alcaldia, Ignasi Garcia, ha assegurat que ixen a guanyar "per a garantir els drets i oportunitats de totes les persones". 

D’altra banda, Natxo Bellido, candidat a l'alcaldia d'Alacant, ha triat l'icònic cine Ideal per a concloure la seua campanya i reivindicar un vot útil per a diumenge.

Ciutadans

La plaça de Manises ha sigut el lloc que ha triat Ciutadans per a tancar la campanya a València. Tot i que a punt han estat de cancel·lar l'acte per la pluja, Toni Cantó, líder del partit a la Comunitat Valenciana, i Melisa Rodríguez, diputada al Congrés, han acompanyat el candidat a l'alcaldia, Fernando Giner, en el seu últim acte abans de les eleccions. 

També José Ramón Bauzá, candidat a les eleccions europees, ha estat amb l’alcaldable d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, en un míting a la plaça de Santa Maria de la ciutat. 

Quant al candidat a l’alcaldia de Castelló, Alejandro Marín-Buck, ha fet la cloenda de la campanya a la plaça de la Peixateria, on ha convidat els ciutadans a fer-se un café amb ell. 

Unides Podem-Esquerra Unida

La candidata a l'alcaldia de València per Unides Podem-Esquerra Unida, María Oliver, ha optat per la plaça del Cedre per al tancament, on ha rebut el suport del diputat autonòmic Rubén Martínez Dalmau. 

Xavier López, candidat a l'alcaldia d'Alacant, ha triat el seu barri, el de Sant Blai, per a la cloenda electoral. Allí ha estat acompanyat del secretari general del partit a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ.  

L'acte de tancament a Castelló s'ha celebrat al Raspabar, després d'haver canviat la ubicació de la plaça del Mar del Grau per l'amenaça de pluja, on han intervingut les quatre primeres persones de la llista electoral: Fernando Navarro, María Jesús Garrido, Cristina Pérez i Teresa Bellido.

També et pot interessar