Sense plens a les Corts fins a setembre

El PP i Ciutadans critiquen els grups parlamentaris que sustenten el Consell i l’acusen “d’anar-se’n de vacances”.

Sense plens a les Corts fins a setembre
Sense plens a les Corts fins a setembre

Polèmica per la paralització de l’activitat parlamentària a les Corts fins a setembre. El PP i Ciutadans acusen el Consell i els grups parlamentaris que el sustenten d’anar-se’n de “vacances”, perquè ja no hi haurà plens fins després de l’estiu. 

La síndica del PP, Isabel Bonig, ha criticat l’esquerra d’anar-se’n de “vacances” mentre no es coneixen les dades “reals” de les llistes d’espera sanitàries ni el pla de vacances dels centres de salut i hospitals de la Comunitat, mentre han “augmentat” les llistes de la dependència o el Ministeri d’Hisenda “exigeix una retallada de 1.575 milions d’euros”.

A la dirigent popular se li ha sumat el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, que ha lamentat que no hi ha més que un el Consell que cal que explique els criteris que l’han portat “a multiplicar el nombre de conselleries i col·locats”.

L’encarregat de respondre a les crítiques ha sigut el síndic socialista Manolo Mata, qui ha dit que aquesta suspensió de l’activitat parlamentària no és una novetat. “Mai, mai, mai des de 1983 s’ha habilitat el mes de juliol de l’any que hi ha eleccions” per a l’activitat parlamentària, per la qual cosa confia i desitja que no es faça així. Així ha explicat la decisió de paralitzat les sessions plenàries fins setembre, Manolo Mata. 

La resposta del síndic socialista ha anat també acompanyada de la dels portaveus parlamentaris del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem-EU, que han negat que se’n vagen de vacances perquè els consellers continuen treballant encara que no hi haja plens. 

També et pot interessar

stats