El ple d'investidura de Torra començarà dissabte a les 12 del matí

Roger Torrent ha conclòs aquest divendres la preceptiva ronda de contactes entre els líders dels partits catalans.

Quim Torra se sotmetrà aquest dissabte al debat d'investidura com a president de la Generalitat de Catalunya
Quim Torra se sotmetrà aquest dissabte al debat d'investidura com a president de la Generalitat de Catalunya / Quique García
11 de maig 2018 - 15:00

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, convocarà el ple d'investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya demà dissabte a partir de les 12.00 hores, després d'haver tancat la ronda de contactes iniciada aquest matí amb els líders parlamentaris catalans. Torra no obtindrà, previsiblement, la majoria absoluta, fet que l'obligaria a sotmetre's dilluns a una segona votació. 

Per a ser investit en primera votació, Torra necessita la majoria absoluta dels vots, cosa molt improbable d'aconseguir perquè Junts per Catalunya (JxCat)  i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) sumen 66 escons, dos per sota dels necessaris, i la CUP, probablement, s'hi abstindrà. 

Si es donarà aquest supòsit, s'aniria a una segona votació dilluns. Torra només necessitaria majoria simple de vots, que sumaria amb el suport del seu grup parlamentari i d'ERC, sempre que la CUP s'abstinguera. Aquesta formació ha convocat una reunió extraordinària del seu consell polític per a debatre la posició que prendrà en relació amb la investidura de Torra, que va ser designat ahir per Carles Puigdemont com a candidat  de JxCat a la presidència de Catalunya. 

També et pot interessar

stats