La plataforma Volem Tercer Botànic busca mobilitzar els votants d'esquerra per a les eleccions de maig

Personalitats de la societat civil valenciana han presentat aquest dilluns un manifest en suport d'un tercer govern del Botànic

Ofèlia Vila i Vicent Álvarez, portaveus del moviment ciutadà "Volem tercer botànic"
Ofèlia Vila i Vicent Álvarez, portaveus del moviment ciutadà "Volem tercer Botànic" / Europa Press

Personalitats de la societat civil valenciana han presentat aquest dilluns a la vesprada un manifest en suport d'un tercer govern del Botànic. L'acte, en el qual han participat representants de sindicats, universitats i moviments socials, s'ha celebrat a la Societat Coral el Micalet de València. També hi han intervingut representants de les tres forces del Botànic. 

La plataforma Volem Tercer Botànic ha fet una crida a “recuperar la iniciativa i la mobilització de la societat valenciana per a garantir la continuïtat d'un govern de progrés” a la Comunitat Valenciana. Segons els promotors, l'objectiu és mobilitzar els votants d'esquerra amb vista a les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.

Entre els signants del manifest hi ha noms coneguts com l'escriptor Joan Francesc Mira, l'actriu Rosana Pastor, la periodista Rosa Solbes, l'excoordinadora general d'EUPV Marga Sanz, l’exlíder de Podem Antonio Montiel, l'escriptor i professor universitari Martí Domínguez i Joan Sifre, exsecretari general de CCOO PV.

El manifest recorda que el primer govern del Botànic va ser possible, en gran part, per l'impuls de la societat valenciana, és a dir, pels moviments socials que “van treballar i van lluitar per un canvi polític real per a superar una etapa política nefasta a conseqüència de les polítiques conservadores”. Aquella jornada electoral històrica, afegeix, “va servir malgrat les dificultats, les situacions adverses o l'infrafinançament, per a avançar en molts àmbits de la nostra societat” i la Comunitat Valenciana es va convertir en “un exemple de com fer front col·lectivament” a una situació complexa.

El text alerta així mateix de la irrupció en l'escena política de “partits d'extrema dreta que volen eliminar els drets individuals i col·lectius i desfer la major part del que s'ha aconseguit en aquests anys de govern”. Per això fa una crida a “aquelles persones que s'han desil·lusionat o que consideren insuficients, o poc encertades, algunes de les polítiques fetes durant aquests anys” per a participar “activament i impedir que les polítiques conservadores de la dreta tornen a estar presents a les institucions”.

També et pot interessar

stats