Podem planteja una confluència d'esquerra per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals

La formació ha enviat una carta a Compromís i a Esquerra Unida per tal de seure a negociar una possible concurrència.

La formació morada ha enviat una carta a Compromís i a Esquerra Unida per tal de seure a negociar una possible concurrència
La formació morada ha enviat una carta a Compromís i a Esquerra Unida per tal de seure a negociar una possible concurrència

Podem fa el primer pas per a intentar una confluència de les forces d'esquerra valencianes per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals. La formació morada ha enviat aquest dilluns una carta a Compromís i a Esquerra Unida del País Valencià per tal de seure a negociar una possible concurrència.

Segons ha explicat el secretari de Polítiques i Sondejos, Ferran Martínez, volen iniciar una ronda de contactes a partir de la setmana que ve per tal de saber quina és la seua disposició. Des de Podem assenyalen que es tracta d'aglutinar les forces progressistes de l'esquerra, però també d'altres organitzacions i moviments socials perquè, diuen, és el que demanda ara per ara la ciutadania.

Per a la secretària d'Acció Institucional de la formació morada, Belén Ballester, volen aconseguir un espai polític ampli de l'esquerra per a portar a terme les polítiques de canvi. Aquests acords es negociaran tant en l'àmbit autonòmic com en el municipal. Segons Ballester, ja són diversos els pobles que han manifestat la seua intenció d'arribar a acords amb altres forces polítiques.

La formació morada ha fet també referència al fet que encara no s'hagen donat a conéixer els resultats de les primàries per a liderar el partit a la ciutat de València, quan fa una setmana de les votacions. Ballester ha dit que el retard es deu a comprovacions tècniques dels auditors externs i que no hi ha cap denúncia darrere. Recordem que Podem va triar en primàries la setmana passada els seus representats a 48 municipis. Les llistes encapçalades pels afins al secretari general, Antonio Estañ, es van imposar en pràcticament tots els municipis on es van presentar.

També et pot interessar

stats