Planas es reunirà amb els grans distribuïdors per a millorar la rendibilitat dels agricultors

Els treballadors del camp denuncien que els costos de producció són superiors als del mercat.

Planas es reunirà amb els grans distribuïdors per a millorar la rendibilitat dels agricultors
Planas es reunirà amb els grans distribuïdors per a millorar la rendibilitat dels agricultors

Els agricultors i ramaders continuen en peu de guerra. Aquest dimarts han denunciat a Toledo que els costos de producció, que estan disparats des de fa anys, els aboquen a una situació límit. Mentrestant, a La Moncloa, el ministre d'Agricultura, Luis Planas, assegura que fa costat a la lluita dels treballadors del camp. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Planas ha anunciat que es reunirà amb les grans empreses distribuïdores per a incloure-les en la solució a la baixa rendibilitat dels agricultors. 

En la taula de diàleg, el ministre Planas s'ha compromés a reformar enguany la Llei de la cadena alimentària. El ministre confia que l'avantprojecte arribe abans que acabe l'any al Congrés i contemple una de les reivindicacions més urgents del sector agroalimentari: que els costos de producció no siguen mai superiors als preus del mercat.

A més, les subvencions del ministeri s'han congelat en els últims anys i ara es pretén augmentar la dotació per a les assegurances agràries en els pròxims pressupostos generals de l'Estat. Planas també ha parlat d'una modificació de la Llei d'organitzacions interprofessionals, una modificació per a millorar l'estructura vertical i horitzontal del sector i revisar la normativa perquè aquestes associacions tinguen un paper més actiu en els mercats.

Per últim, el ministre ha assegurat que el govern espanyol es compromet a defendre ingressos de la Unió Europea suficients per a Espanya i també més controls en les entrades de productes des de països tercers.

També et pot interessar

stats