Planas demana una reflexió del sector per a apujar els preus de producció

Afirma que el reequilibri de la cadena agroalimentària no hauria de suposar un sobrecost per als consumidors

Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el Consell General d'Economistes
Luis Planas, ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en el Consell General d'Economistes / EP

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha assenyalat que és el moment d'obrir una "reflexió col·lectiva" entre els diferents nivells de la cadena alimentària per a aconseguir uns "preus que siguen més significatius i elevats" per als agricultors i els ramaders.

Planas ha assegurat que la pretensió del govern espanyol "és aconseguir uns preus que siguen més significatius, més elevats, per a aconseguir que el reconeixement del sector no siga només de preus, sinó també social".

Sense sobrecost per als consumidors

D'aquesta manera, Planas ha tornat a reiterar que la millora de preus per a agricultors i ramaders no hauria d'afectar els consumidors. "Aconseguir el reequilibri de la cadena agroalimentària no hauria de suposar un sobrecost per als consumidors", ha reiterat. A més, ha recordat que aquest dimarts es reunirà l'Observatori de Preus, on s'estudiaran els casos més afectats, com l'oli d'oliva, les verdures i les hortalisses.

Costos de producció disparats

El ministre ha insistit en la necessitat de "transparència", i ha dit que cal aconseguir "un major equilibri" en el sector primari, per la qual cosa es modificarà "molt prompte" la llei de la cadena alimentària. "Fa falta saber amb quins marges funciona cadascun. Els agricultors protesten i en molts casos és perquè els costos de producció s'han disparat. Cal identificar els marges de cada element, des de la producció, la indústria, la distribució i els consumidors", ha subratllat.

També et pot interessar

stats