La plaça de l’Ajuntament de València s’adaptarà als vianants a partir del 20 març

Es recuperaran 12.000 metres quadrats per a anar a peu, encara que la conversió definitiva s’executarà quan es dispose del projecte definitiu.

VÍDEO | La plaça de l’Ajuntament de València s’adaptarà als vianants a partir del 20 març

La plaça de l'Ajuntament de València s’adaptarà als vianants en finalitzar les pròximes falles. De fet, l’alcalde, Joan Ribó, ha concretat que l’endemà de la cremà, el 20 de març de l’any que ve, començarà a tancar-se al trànsit aquesta cèntrica plaça per a guanyar espai per als vianants. 

Ribó ha detallat que el procés d’adaptació als vianants “s’iniciarà amb un procés bla de conversió”, de manera que la transformació total es culminarà més endavant, una vegada elaborat el projecte definitiu. Amb aquesta remodelació es guanyaran 12.000 metres quadrats per als vianants. 

Aquest reordenament de la plaça de l’Ajuntament contempla un espai reservat per a mascletaes de les falles municipals, les parades de flors i també preveu el pas dels autobusos de transport públic. En aquest sentit, en la roda de premsa de presentació del projecte, el regidor de Mobilitat, Guiseppe Grezzi, ha afegit que l’única línia de l'EMT que circularà per la plaça serà la nova llançadora C1, que tindrà una freqüència de 4 o 5 minuts i que unirà els intercanviadors en les zones de la porta de la Mar-Tetuan i el que es construirà al carrer de Xàtiva, a l’institut Lluís Vives.

Aquesta planificació era un dels compromisos del govern municipal, que es va comprometre en l’acord del Rialto a convertir per a vianants diverses places de València, entre elles la de Bruixes, la de la Reina, Sant Agustí o la de l’Ajuntament amb la finalitat de "guanyar espai públic per a les persones".

També et pot interessar

stats