Pla nega saber res sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV

En la comissió del Senat també han comparegut l'històric dirigent socialista José Cataluña i l'excalde de Gandia, José Manuel Orengo.

Joan Ignasi Pla declarant en la Comissió d'Investigació del Finançament dels Partits del Senat
Joan Ignasi Pla declarant en la Comissió d'Investigació del Finançament dels Partits del Senat
18 de maig 2018 - 19:36

L'exsecretari general del PSPV i candidat a la Generalitat durant els anys 2003 i 2007, Joan Ignasi Pla, ha negat saber res sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV en la seua compareixença en la Comissió d'Investigació del Finançament dels Partits del Senat. La de Pla ha estat l'última de les compareixences previstes per a hui en relació al presumpte finançament il·legal dels socialistes valencians i del Bloc durant les campanyes del 2007 i 2008. Abans hi ha passat l'històric dirigent dels socialistes valencians José Cataluña i l'alcalde de Gandia del 2003 al 2011 i actual assessor del president de la Generalitat, José Manuel Orengo.

Pla ha iniciat la compareixença manifestant que els fets que s'investiguen en quatre jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm són posteriors a la seua etapa al capdavant dels socialistes valencians, que va ser entre els anys 2000 i 2007. Ha reconegut haver treballat amb l'empresa Crespo Gomar en qüestions vinculades amb l'assessoria, la imatge o el coatching, però ha remarcat que ell es dedicava únicament a la política. "La meua relació amb ells es circumscriu a això", ha assegurat, i ha afegit que no va tenir "relació directa ni amb la gestió econòmica ni amb el dia a dia".

Abans de Pla ha comparegut l'històric dirigent socialista Josep Catalunya, que s'encarregava de les finances del partit, i que va ser president de Bancaixa. Cataluña també ha llençat pilotes fora en explicar que ell va portar els comptes del partit fins l'any 2004 i que no té res a veure amb el que s'investiga. La compareixença més tensa ha estat la primera, ja que José Manuel Orengo ha mantingut un tens estira i arronsa amb el portaveu popular de la comissió, Luis Aznar, que li ha retret una excessiva "verborrea" per a no respondre les seues preguntes. L'excalde de Gandia ha insistit que no hi ha hagut cap contracte durant la seua època com a alcalde de Gandia que no tinguera "la contraprestació clara i fiscalitzada d'un servei " per l'ajuntament.

També et pot interessar

stats