Pilar Sala assumeix el càrrec d'alcaldessa de Favara

El vot en blanc de dos exregidors de Compromís ha donat la vara de comandament al PP

La nova alcaldessa de Favara, Pilar Sala / À Punt NTC

L'Ajuntament de Favara (Ribera Baixa) ha escollit aquest dimarts Pilar Sala, del Partit Popular, com a nova alcaldessa del municipi, després de la renúncia feta fa una setmana per l'anterior primer edil de Compromís, José Francisco Vicedo. Ha sigut durant un ple extraordinari celebrat a la Casa de Cultura, on s'ha decidit qui es quedava amb la vara de comandament després de l'eixida de Vicedo.

Per l'alcaldia competien només PP i PSOE, ja que Compromís ha decidit finalment no presentar una nova candidatura. Malgrat que el candidat dels socialistes, Rafael Aragó, ha sigut el més votat, no ha arribat a la majoria absoluta necessària de sis vots, raó per la qual Sala ostentarà finalment aquest càrrec. El PP va ser, de fet, el partit que va obtindre la llista més votada en les últimes eleccions municipals del 28 de maig del 2023.

Hi ha hagut moltíssima expectació i, de fet, la votació ha sigut prou tensa. Si bé el vot ha sigut secret —amb sobres que s'han dipositat en urnes—, ha transcendit que els dos vots en blanc són els corresponents als dos exregidors de Compromís que van ser expulsats de la formació de Vicedo fa un mes. Els dos regidors estaven en contra del pacte de govern al qual van arribar amb els socialistes.

Sala ha assegurat que la manera d'arribar al càrrec no ha sigut "la idònia", però ha assegurat que "a partir d'ara s'obri un nou cicle". Ha garantit que l'Ajuntament treballarà "des del respecte i des del diàleg" i ha dit que espera que en aquest nou projecte "no tinga cabuda el sectarisme".

També et pot interessar

stats