Pilar Lima defensa uns pressupostos pactats per les forces del Botànic

Per a la coordinadora de Podem, el PSPV té la responsabilitat de vetlar per la unitat del govern.

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, a les Corts
La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, a les Corts / Unides Podem

La coordinadora autonòmica de Podem, Pilar Lima, ha defensat que els pressupostos de 2021 "es pacten per les forces del Botànic" i ha reafirmat que el PSPV té la responsabilitat de vetlar per la unitat i l'estabilitat del govern enfront del paper desestabilitzador de Ciutadans.

Lima ha acudit aquest dissabte a la reunió del Consell Ciutadà estatal de Podem a Madrid, on ha expressat que "el PSPV ha de complir amb el Botànic" i ha de liderar, juntament amb les altres forces del govern, la concreció de l'acord dels pressupostos "que resulten incompatibles amb el bloc de dretes". D'aquesta manera, Lima ha advertit que "els pressupostos no es negociaran amb Ciutadans sense abans tindre una proposta acordada per les tres forces botàniques".

En la mateixa línia s'ha pronunciat aquest dissabte el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha defensat que el projecte de pressupostos per a 2021 "ha de ser Botànic" i respondre a l'acord de govern, i a partir d'ací debatre's amb la resta de formacions polítiques per a sumar més idees si és possible.

Precisament aquesta setmana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit amb el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, per a abordar els pressupostos de 2021, una trobada que el cap del Consell va definir com "positiva". Així mateix, Puig va remarcar que en la situació actual els polítics "han d'estar pensant més que mai en l'interés general", i tots els polítics han de treballar "en la mateixa direcció".

Així ho va reafirmar Toni Cantó en el programa A la Ventura aquest divendres, on apostava per "deixar l'orgull a banda" i "intentar sumar" per a tirar endavant els pressupostos, tant al Congrés com a les Corts. En aquest sentit, Cantó convidava els socis del govern del Botànic a presentar al seu partit un acord de pressupostos ja signat per a estudiar si Ciutadans els dona suport.

També et pot interessar

stats