Pilar Eyre: "Joan Carles I no tornarà a casa per Nadal"

L'autora del llibre 'Yo, el rey' assenyala que els rumors que circulen sobre la seua tornada enguany “no tenen fonament”.

Pilar Eyre durant l'entrevista en el programa 'A la Ventura'.

La periodista Pilar Eyre (autora d’una extensa biografia del rei emèrit Joan Carles I), ha assegurat aquest divendres en el programa A la Ventura que el rei no tornarà a Espanya per Nadal. En aquest sentit, ha posat l’accent en el fet que des de desembre de l’any passat s’estava gestionant el seu trasllat a altre país i que els rumors que circulen sobre la seua tornada enguany “no tenen fonament”.

En una entrevista en la televisió d'À Punt, Eyre ha explicat que la vida del rei continua a Abu Dhabi, on no se sap molt de la seua activitat diària. “No sabem res de la seua vida. La suite en la qual està, això sí, és la que compartia amb Corinna en els seus viatges. Pense que li traurà bons records perquè, com dic en el meu llibre, Corinna és el seu gran amor”, ha afegit l'autora.

Cal recordar que el rei emèrit fa poc que va abonar 678.393,72 euros "sense requeriment previ" a l’Agència Tributària. Els fiscals hauran d'investigar ara si la comunicació, el passat novembre del fet que l’estaven investigant, invalida o no la regularització que estava tractant de realitzar.

El 23F de Felip VI

Pilar Eyre també ha posat el focus en els avantatges que pot tindre per a Felip VI que el seu pare, Joan Carles I, no estiga a Espanya. “Crec que aquesta marxa beneficia a més persones de les que pensem”, ha dit l’escriptora.

En aquest sentit, ha recordat el 23F per a comparar que, ara, és el moment de Felip VI per a consolidar el seu regnat, com va fer el seu pare en altres circumstàncies. Al respecte ha dit que en certa manera per l'actual monarca aquest fet té el mateix component de legitimació que el 23F va suposar per al rei emèrit.

“Ha tingut l'ocasió de separar-se del seu pare, de dir que és distint d'ell”, ha recordat Pilar Eyre. També ha mencionat el comunicat en el qual l’actual rei agraïa la decisió de Joan Carles I d'anar-se'n d’Espanya. “Agraeixes els favors que et fan. I aquest ha sigut un gran favor”, ha asseverat, alhora que ha remarcat que Joan Carles I és, en aquest moment, “un element tòxic”.

La petició d’inviolabilitat a Adolfo Suárez

La periodista també ha comentat en A la Ventura com el rei emèrit va demanar a Adolfo Suárez que incloguera aquesta clàusula en la constitució. “Volia, d’una banda, ser inviolable; de l’altra, que en la línia de successió tinguera preferència l'home”, ha contat Pilar Eyre.

Malgrat tot, també Eyre ha defensat que la seua biografia del rei no va contra el rei. “Ha fet un gran servei al país”, ha expressat. No obstant això, no és la persona que tots, potser, pensàvem. “Créiem que era afable, que sempre contava acudits… però, en realitat, té una personalitat torturada a causa d’una infància molt desgraciada”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats