Els pressupostos s’enfronten a la primera prova al Senat amb el debat de vetos

Els comptes previsiblement superaran aquest tràmit a la cambra alta, ja que els socis parlamentaris han declinat presentar esmenes

La ministra de Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu
La ministra de Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Senat acull aquest dilluns el debat de vetos generals als pressupostos generals de l'Estat per al 2023, que previsiblement passaran sense cap problema el primer examen a la cambra alta, ja que els socis parlamentaris del govern han decidit presentar esmenes a la totalitat.

A les 11:00 hores prendrà la paraula la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a defensar davant la cambra el projecte contra els vetos presentats pel PP, Junts, Ciutadans, Vox i UPN. Aquests cinc partits sumen un total de 114 senadors, i es queden així a 19 vots de la majoria absoluta necessària per a tombar els comptes públics.

En el cas que els pressupostos continuen el seu tràmit al Senat, la ponència es reunirà el dimecres 14 de desembre, quan també es realitzaria el dictamen de la comissió.

Una vegada superat aquest tràmit, els grups poden presentar els vots particulars fins a les 12:00 hores del divendres 16 de desembre. A continuació, es realitzarà la tramitació dels pressupostos en el ple en la sessió del dimarts 20 de desembre, quan els comptes podrien aprovar-se de manera definitiva si no s'introduïra cap canvi al text que vinga del Congrés.

També et pot interessar

stats