Els PGE de 2018 es prorroguen automàticament a l'espera que s’aproven els de 2019

El suport dels socis de la moció de censura per a aprovar els comptes de l’Estat, en dubte.

Els PGE de 2018 es prorroguen automàticament a l\'espera que s’aproven els de 2019
Els PGE de 2018 es prorroguen automàticament a l'espera que s’aproven els de 2019

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de l'any 2018 es prorrogaran automàticament aquest dimarts i romandran en vigor fins a l'aprovació dels comptes públics de 2019.

El govern espanyol presentarà el projecte de llei dels pressupostos durant el mes de gener amb el dubte de si comptarà per a la seua aprovació amb el suport dels socis de la moció de censura, especialment dels partits independentistes.

L'executiu de Pedro Sánchez s'ha vist obligat a prorrogar els comptes de 2018 (elaborats pel PP), tal com va succeir amb els pressupostos de 2017 amb el govern de Mariano Rajoy.

L'executiu porta diversos mesos negociant amb les diferents formacions per a intentar recaptar els suports suficients que li permeten aprovar els pressupostos de 2019, per al qual necessitarà, a més de les assegurances del PSOE, dels socis de la moció de censura: Units Podemos, PNB, ERC, PDeCAT, Compromís, Nova Canàries i Bildu.

Aquestes formacions, excepte Bildu, van donar el seu suport a la senda de dèficit del govern central fa dues setmanes en el Congrés, que relaxa a l’1,8% el dèficit per a 2019. No obstant això, la majoria del PP al Senat la va tombar el 27 de desembre.

També et pot interessar

stats