Persones amb discapacitat intel·lectual reclamen un procés electoral més comprensible

Plena Inclusió Comunitat Valenciana fa manifestacions "inintel·ligibles" per a visibilitzar la seua demanda.

En les concentracions duen pancartes amb textos il·legibles i lligen manifestos "incomprensibles" per a visibilitzar la seua demanda
En les concentracions duen pancartes amb textos il·legibles i lligen manifestos "incomprensibles" per a visibilitzar la seua demanda / Europa Press

Plena Inclusió Comunitat Valenciana ha convocat milers de persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i simpatitzants per a fer una sèrie de manifestacions "inintel·ligibles" per a exigir que el procés electoral siga més comprensible i així garantir el dret al vot en igualtat de condicions.

Amb el lema "Que no t'assabentes", la iniciativa va dirigida no sols a les persones amb discapacitat intel·lectual, sinó a totes les persones que poden tindre alguna dificultat per a comprendre les eleccions i a qualsevol que vulga unir-se a la causa.

En les concentracions duen pancartes amb textos il·legibles i lligen manifestos "incomprensibles" per a visibilitzar la seua demanda de major accessibilitat cognitiva en les eleccions; és a dir, que el procés electoral siga més fàcil de comprendre per a assegurar el seu dret al vot.

A la Comunitat Valenciana, aquestes manifestacions les faran en diversos municipis fins al 10 de novembre, dia de les eleccions generals. Per exemple, a Quart de Poblet va ser aquest dilluns.

Demanen l'adaptació a lectura fàcil dels programes i millorar els senyals dels col·legis

Segons una enquesta on van participar 1.235 persones després de les passades eleccions, les persones amb discapacitat intel·lectual demanen com a principals suports l'adaptació dels programes electorals a la lectura fàcil i millorar els senyals dels col·legis electorals per a evitar-hi la desorientació.

Fa poc més d'un any, unes 100.000 persones incapacitades van recuperar el dret al vot, la majoria persones amb discapacitat intel·lectual. No obstant això, Plena Inclusió CV adverteix que "a pesar que el dret legal existeix, el dret real no s'assegura mentre el procés no es facilite".

També et pot interessar

stats