Les persones cuidadores de familiars dependents obtindran una qualificació professional

La iniciativa es dirigeix a aquells que "han deixat el seu treball per a atendre els seus familiars en situació de dependència".

VÍDEO | Les persones cuidadores de familiars dependents obtindran una qualificació professional

Les persones que cuiden familiars dependents tindran la possibilitat d'obtindre un certificat de qualificació professional en Atenció Sociosanitària que "reconega la seua experiència" i els proporcione eixides laborals. 

L'objectiu és que aquestes persones, "després d'haver estat un temps cuidant d'un familiar", puguen convertir el treball "en una oportunitat d'eixida al mercat laboral". La iniciativa es dirigeix, sobretot, a aquells que "han deixat el seu treball per a atendre els seus familiars en situació de dependència o que directament no accedeixen al mercat laboral perquè estan cuidant a un fill o una filla, un pare o una mare".

Així ho ha manifestat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha signat juntament amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el seu homòleg en Economia Sostenible, Rafael Climent, un conveni de col·laboració amb el qual es vol reconéixer les competències professionals i experiència adquirides per les persones cuidadores familiars a l'entorn domiciliari.

Oltra ha remarcat que es tracta d'una mesura "d’economia feminista" per a reconéixer el "treball invisible" de les persones que cuiden familiars dependents, un col·lectiu conformat en el seu 82% per dones. 

Com sol·licitar la qualificació?

Les cuidadores o cuidadors interessats podran inscriure's telemàticament en un cens i, posteriorment, la Conselleria d'Educació juntament amb el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, convocaran un procediment de reconeixement de competència professional.

Així mateix, les persones que ho sol·liciten hauran de complementar la seua formació amb altres accions formatives. A més, per a la seua qualificació es tindran en compte els cursos de formació organitzats per la Conselleria d'Igualtat o pels ajuntaments en matèria de dependència amb una durada mínima de 25 hores.

També et pot interessar

stats