El personal funcionari de la Generalitat cobrarà al juliol l'increment retributiu estipulat per l'Estat del 0,9%

La pujada, anunciada pel conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, tindrà efecte retroactiu des de l'1 de gener de 2021

Funcionariat atenent el públic en una imatge d'arxiu
Funcionariat atenent el públic en una imatge d'arxiu / Europa Press

El personal funcionari de la Generalitat cobrarà l'increment retributiu estipulat per l'Estat en un 0,9% en la nòmina del juliol, amb efecte retroactiu des de l'1 de gener de 2021. Així ho han anunciat aquest dijous el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo. La mesura afectarà 165.000 funcionaris i suposarà un desemborsament de 82 milions d'euros.

L'actualització, prevista en la disposició transitòria tercera de la Llei de pressupostos generals de l'Estat, s'aplicarà als empleats públics de la Generalitat, així com al personal del sector públic instrumental i també al personal de l'Administració de Justícia, al docent no universitari de centres públics i concertats, al personal al servei de les universitats públiques i al personal de les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat.

Des de les conselleries d'Hisenda i Justícia han confirmat a més que aquest increment no s'aplicarà, a diferència d'altres exercicis pressupostaris, als alts càrrecs ni a personal eventual.

"En un moment tan complicat per a l'economia valenciana com l'actual considerem que és un exercici de responsabilitat", ha apuntat Vicent Soler, que també ha incidit que el pagament, que serà a partir del juliol, "contribuirà a més a impulsar la recuperació durant els mesos d'estiu en una autonomia com la nostra, on el turisme és un motor econòmic bàsic que s'ha vist fortament afectat per la pandèmia".

I la consellera de Justícia ha destacat que la Generalitat compleix d'aquesta manera amb el seu compromís de fer efectiva la pujada salarial aprovada pel Govern d'Espanya i que reconeix la labor "fonamental" que el personal al servei de l'administració pública valenciana desenvolupa en la gestió dels serveis públics essencials.

També et pot interessar

stats