Peris planteja un mínim de quinze minuts per a atendre cada pacient en els ambulatoris

La candidata de Ciutadans s'ha reunit a València amb representants de l'Associació Metges Units pels seus Drets

Peris s'ha reunit amb el president de l'Associació de Metges Units pels seus Drets (AMUD)
Peris s'ha reunit amb el president de l'Associació de Metges Units pels seus Drets (AMUD) / Europa Press

La candidata de Ciutadans a la Presidència de la Generalitat, Mamen Peris, ha defés aquest dijous que els metges d'Atenció Primària "han de tindre 15 minuts, com a mínim, per a atendre els pacients", amb l'objectiu d'evitar hospitalitzacions i la saturació de les Urgències.

Així ho ha defés després de reunir-se a la seu de la formació taronja a València amb representants de l'Associació Metges Units pels seus Drets (AMUD).

Peris ha advocat per "limitar les agendes" dels professionals sanitaris perquè puguen "parar atenció al malalt amb el temps que mereix". "La relació entre el pacient i el doctor és fonamental, ha sostingut després d'apuntar al fet que "hi ha estudis que diuen que una bona atenció pot fins i tot evitar hospitalitzacions de fins a un 20%".

En general, ha assenyalat la urgència de "cuidar la sanitat pública i els professionals" perquè "més del 40% de les plantilles pateixen inestabilitat laboral". Quant a les llistes d'espera, la líder autonòmica de Cs ha proposat derivar els pacients a la sanitat privada per a "solucionar aquest greu problema que pateixen els valencians".

A més, ha remarcat "el talent que hi ha a la Comunitat Valenciana": "S'han de cuidar i millorar les condicions laborals dels facultatius perquè no se n'hagen d'anar fora".

Per a això ha aconsellat "escoltar els professionals de l'àmbit sanitari, saber què necessiten, fer una auditoria d'on i com hem de reforçar" i, en les seues paraules, "sempre sense ideologia, sense imposició i pensant en la gestió i l'interés comú".

També et pot interessar

stats