Perilla la candidatura de Jorge Rodríguez a Ontinyent pel secret del cas Alqueria

El PSOE va ajornar les primàries al municipi en espera de l'alçament del secret de sumari.

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en una imatge d'arxiu / Dival

L'alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, sempre s'ha mostrat “absolutament tranquil” davant de la possibilitat que s'alce el secret de sumari pel cas Alqueria, pel qual està imputat. No obstant això, Rodríguez haurà d'esperar uns mesos més perquè açò passe, la qual cosa dificulta el seu futur polític al municipi de la Vall d'Albaida.

Segons han publicat els diaris Levante-EMV i Valencia Plaza, el secret de la causa es prolonga per la necessitat de la unitat de delinqüència econòmica i fiscal d’analitzar la documentació digital confiscada durant els escorcolls. Aquests han tingut lloc als domicilis d'alguns dels detinguts, així com la seu de la diputació o l'Ajuntament d'Ontinyent, que encara presideix Rodríguez.

La decisió judicial afecta els també imputats Ricard Gallego, cap de gabinet; l'assessor Manuel Reguart; el secretari del consell d'administració de Divalterra, Jorge Cuerda; i els directors d'aquesta empresa pública, Xavier Simó i Agustina Brines. Però les mirades s'han posat sobre l'expresident de l'ens provincial, ja que podria perillar la seua candidatura en el PSPV d'Ontinyent per a les pròximes eleccions el maig de 2019.

Al final de setembre, el PSOE va decidir ajornar les primàries al municipi en espera de l'alçament del secret de sumari, el qual podria estendre's fins passades les festes nadalenques. Segons les fonts consultades pels rotatius valencians, no hi ha una data concreta perquè els sis investigats puguen conéixer el detall de les acusacions de prevaricació i malversació que va desencadenar la seua detenció el passat mes de juny.

També et pot interessar

stats