Pérez Garijo qualifica "d'esperpèntic" el cartell exhibit per Vox a les Corts

La consellera critica que el grup parlamentari d'extrema dreta no entén el paper que ha de fer un partit al parlament valencià.

Pérez Garijo qualifica \"d\'esperpèntic\" el cartell exhibit per Vox a les Corts
Pérez Garijo qualifica "d'esperpèntic" el cartell exhibit per Vox a les Corts

La consellera de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, qualifica "d'esperpèntic" i de fora de lloc la situació que visqueren aquest dimecres a les Corts quan el diputat de Vox, David García, exhibia la creu esvàstica i l'emblema del comunisme en un mateix cartell des de la tribuna. 

Tot això passava quan el diputat de Vox contestava a una intervenció de Pérez Garijo. Alguns dels diputats dels partits del Botànic abandonaren l'hemicicle i altres s'han posat d'esquenes durant l'incident com a senyal de protesta. 

"Davant d'aquests circs, s'ha de respondre amb el silenci i no entrar en l'espectacle perquè Vox ha vist que així trau rèdit polìtic, ja ho veiem amb els 52 diputats que té al Congrés", ha explicat Pérez Garijo en una entrevista en Les notícies del matí. No obstant això, la consellera ha reconegut que, encara que intenten no caure en les provocacions dels partits d'extrema dreta, "no pots evitar-ho quan se'n passen".

Pérez Garijo ha criticat també que Vox no entén el paper que ha de tindre un partit en les Corts perquè David Garcia va penjar el cartell durant una interpel·lació. Per la seua banda, el parlamentari d'extrema dreta ha dit que intentava equiparar el nazisme i el comunisme, i deia que volia simbolitzar així el rebuig i la condemna de les dos ideologies. 

També et pot interessar

stats