Pérez Garijo considera que els CIE “no haurien d'existir”

La consellera ha afirmat que el suïcidi d’un dels interns aquest dilluns no és, “lamentablement”, un fet aïllat.

La consellera Rosa Pérez Garijo, en una imatge d’arxiu
La consellera Rosa Pérez Garijo, en una imatge d’arxiu

Les mostres de rebuig als Centres d’Internament per a Estrangers (CIE) s’han intensificat des de la mort d’un jove al centre de Sapadors aquest dilluns i que, segons la delegació de govern, es va suïcidar minuts després d’entrar en una cel·la d'aïllament. L’última ha sigut aquest matí per part de la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, qui ha valorat que els CIE “no haurien d’existir, s’haurien de tancar perquè vulneren els drets fonamentals de les persones i els drets humans”.

Pérez Garijo ha apuntat que els CIE són competència estatal però que el govern defensarà “sempre” el seu tancament. “El Consell no és competent, però en els fòrums que es donen i en les possibilitats que hi haja, sempre defensarem que es tanquen”, ha matisat.

La responsable autonòmica ha afirmat que el suïcidi d’un dels interns no és, “lamentablement”, un fet aïllat, sinó que ja ha passat en altres ocasions. També ha explicat que l’administració autonòmica s’ha posat en contacte amb la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana per a conéixer tots els detalls del fet i saber com evoluciona la recerca oberta per part del jutjat competent.

També et pot interessar

stats