Pere Fuset: “Més que fallers majors, el que m’agradaria és que més dones puguen ser presidentes de comissions”

Sobre l’avançament de les autonòmiques, el regidor de Cultura Festiva de València assenyala: “Ximo s’ha equivocat”.

Pere Fuset en 'À Punt Notícies matí'
Pere Fuset en 'À Punt Notícies matí'

El món faller és plural i ha evolucionat molt en els últims anys, també pel que fa a la presència de les dones en la festa. És el que pensa el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset. El també president de la Junta Central Fallera ha assenyalat en À Punt Notícies matí que, malgrat els avanços, hi ha coses que cal millorar. “Més que fallers majors el que m’agradaria és que més dones puguen ser presidentes de comissions”, ha afirmat.

En aquest sentit, Fuset ha apostat pel diàleg perquè a poc a poc la festa es vaja obrint a nous debats i idees, com ara permetre una reforma del reglament i “eliminar els murs de vidre”, que, segons diu, encara troben les dones. D’aquesta manera, el regidor també ha apostat per “repensar les Falles” per fer-les més compatibles amb el benestar del veïnat. En aquesta línia ha valorat positivament que enguany s’hagen assegut a la mateixa taula tots els agents implicats i s'hagen aconseguit alguns acords.

Tanmateix, ha reconegut que encara falta camí per fer en aquest àmbit, com ara la possibilitat de poder traslladar el festiu de Sant Vicent Màrtir a diumenge, per a gaudir d’un festiu més en Falles i així que les persones puguen tindre més temps lliure i decidir si es queden a la ciutat o si s'estimen més anar-se’n fora. Així, Fuset ha reivindicat les Falles com “la festa gran de València”, i espera que en un futur pròxim les comissions falleres “s’òbriguen per a poder fer un estudi d’impacte econòmic de la festa”.

L’avançament de les autonòmiques, una “equivocació”

Pere Fuset també s’ha pronunciat sobre l’avançament electoral de les eleccions autonòmiques. “Ximo s’ha equivocat”, ha assenyalat el regidor, assegurant que el canvi de data “no beneficiarà la ciutadania valenciana”. “Ha pensat més en clau de partit que valenciana”, ha assegurat, afegint que “es contaminarà el missatge, hi haurà zero visibilitat per al debat de la societat valenciana”. 

Així mateix, Fuset ha indicat que està “satisfet” pels resultats de les primàries, en què ha sigut la persona més votada. “És una responsabilitat que pense assumir”, ha dit. De la mateixa manera, ha destacat l’alta participació de les votacions, indicant que és “simptomàtica de la manera de fer les coses que té Compromís”. Amb la mirada posada en les eleccions, Fuset és optimista. “En els comicis ens creixem; només pot anar a millor”.

També et pot interessar

stats