Pedro Sánchez visita el rei a Marivent per la seua reunió setmanal

Sánchez diu que si les comunitats arriben a un acord de ‘‘renovació total’’ del sistema de finançament abans d'eleccions, no dirà que no.

Els Reis amb el president del govern Pedro Sánchez i la seua dona Begoña Gómez al palau de Marivent
Els Reis amb el president del govern Pedro Sánchez i la seua dona Begoña Gómez al palau de Marivent / Francisco Gómez (Casa de S.M. El Rei / Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha viatjat aquest dilluns fins a Mallorca per a reunir-se al palau de Marivent amb el rei Felip VI i celebrar el seu primer despatx de l'estiu. El cap de l'executiu espanyol ha complit així la tradició de desplaçar-se fins a Palma per a la seua reunió setmanal amb el cap de l'Estat i tractar els principals assumptes polítics que afecten Espanya.

Una de les qüestions de què han parlat ha sigut la recent visita del comissari europeu d’Assumptes Migratoris, a propòsit del “desafiament migratori” que afecta no només Espanya, sinó tot Europa. 

També han parlat de la ‘‘consolidació’’ del creixement econòmic, la ‘‘reconstrucció de l'Estat del benestar’’ i la cooperació amb les comunitats autònomes, en particular amb Catalunya. A més, en dues ocasions s'ha referit a la importància que el seu govern dona a  l'‘‘exemplaritat’’.

Obert a la reforma del finançament 

Després de la reunió amb el rei Felip VI, Sánchez ha declarat aquest dilluns que si les comunitats autònomes poden arribar a un acord de ‘‘renovació total’’ del sistema de finançament autonòmic abans de les eleccions de maig de 2019 el govern que presideix no dirà que no. No obstant això, també ha insistit que cal ser realistes, en al·lusió a les eleccions autonòmiques i municipals que se celebraran al maig.

Aquesta ha sigut la seua resposta quan ha sigut preguntat per la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Sánchez també ha recordat que el Govern ha plantejat en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) la creació d'un grup de treball per a parlar, avaluar i veure les possibilitats d'arribar a un acord de renovació total del sistema de finançament autonòmic abans de les eleccions de maig de 2019.

Aprofitant el seu viatge a les Balears, el president del govern espanyol, també s'ha reunit amb la presidenta del govern balear, Francina Armengol.

També et pot interessar

stats