Pedro Sánchez: "No soc perfecte, però soc un polític net"

El president del govern i candidat del PSOE ha concedit una entrevista a El programa de Ana Rosa de Telecinco

Pedro Sánchez en un moment de l'entrevista amb la periodista Ana Rosa Quintana
Pedro Sánchez, en un moment de l'entrevista amb la periodista Ana Rosa Quintana / Telecinco

El president del govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit aquest dimarts que no és "perfecte" però sí un "polític net" i ha insistit que en les eleccions generals del 23 de juliol només hi ha dues opcions: "O un govern progressista o un govern d'ultradreta" de PP i Vox. "Això és el que hi ha, o hi ha un govern del PSOE o hi ha un govern de Feijóo amb Abascal", ha afegit Sánchez.

En una entrevista en El programa de Ana Rosa de Telecinco, Sánchez ha retret que mitjans de comunicació "conservadors" plantejaren una "argumentació sibil·lina" sobre la seua postura respecte al Sàhara Occidental i que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, haja posat en dubte què hi ha en el seu telèfon mòbil.

"El problema és que no tenen res contra mi perquè soc un polític net. No soc perfecte, però soc net", ha assegurat Sánchez, que ha comentat que un altre president de govern, en referència a Mariano Rajoy, "va tindre vertaders problemes amb el mòbil i els seus missatges" perquè "va enviar un SMS de suport a un corrupte com va ser (Luis) Bárcenas".

D'altra banda, ha assenyalat que Feijóo ha reconegut recentment que comptarà amb el líder de Vox, Santiago Abascal, i amb els seus vots si el necessita, i que governaran junts, per la qual cosa "com diuen en les sèries i pel·lícules de juís als Estats Units, '''no hi ha més preguntes a fer, senyoria'".

Després de la proposta de l'expresident del govern Felipe González en un article de deixar governar la llista més votada "quan no hi haja una altra opció", ha dit que en les eleccions de novembre del 2019 va demanar governar en solitari, però el PP "en dues ocasions va votar en contra".

Sánchez, que s'ha mostrat convençut que el 23 de juliol hi haurà més participació que en les últimes eleccions generals, ha assegurat que guanyarà els comicis malgrat el que vaticinen les enquestes. Respecte als sondejos, ha retret que la majoria d'empreses que es dediquen a fer-les aporten les dades. "Això no és Masterchef, però seria bo demanar més transparència a les empreses demoscòpiques", ha afegit.

En el seu intent de desmuntar el que denomina "bambolla del sanchisme", ha considerat que un element utilitzat per a unflar-la han sigut les crítiques per l'ús del Falcon. "Entenc que per al PP i Vox hauria d'anar en autoestop perquè no reconeixen la meua legitimitat", ha afegit de manera irònica.

Sánchez ha defensat la seua posició sobre el Sàhara, que ha negat que siga diferent de la que han mantingut els governs anteriors, i ha qualificat de "maldat" que s'haja arribat fins i tot a suggerir que la seua relació amb el Marroc tinguera a veure amb el contingut robat del seu mòbil perquè hi havia vinculacions de la seua dona amb una suposada xarxa de narcotràfic.

També et pot interessar

stats