Pedro Sánchez es reunirà amb Zelenski a Kíiv en els pròxims dies

El viatge coincidirà amb la reobertura de l'ambaixada espanyola a la capital ucraïnesa quasi dos mesos després que Rússia iniciara la invasió

Pedro Sánchez intervé en el Congrés durant la sessió en què va participar també Colodímir Zelenski
Pedro Sánchez intervé en el Congrés durant la sessió en què va participar també Volodímir Zelenski / Chema Moya / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, viatjarà els pròxims dies a Ucraïna per a reunir-se amb l'homòleg del país, Volodímir Zelenski, i traslladar-li en persona la solidaritat d'Espanya davant de la invasió que està patint el seu país per part de Rússia.

Fonts de l'executiu espanyol han informat de la visita aquest dimarts, decisió que arriba poc després que Sánchez anunciara aquest dilluns que Espanya reobriria l'ambaixada a Ucraïna "en pocs dies". El gest, segons va explicar el mandatari, pretén ser una mostra del compromís del govern i de la societat espanyola amb el poble ucraïnés. La seu diplomàtica va tancar les portes quan les tropes russes van envair el país.

El viatge a Kíiv està encara en fase de preparació i, de moment, no se'n coneixen més detalls. La data exacta no s'ha revelat encara per motius de seguretat i perquè encara s'estan perfilant els detalls concrets de la visita. Però sí que es preveu que, a més d'entrevistar-se amb Zelenski, Sánchez coincidisca amb la jornada en què està previst que es reòbriga l'ambaixada espanyola a Kíiv.

Sánchez se sumarà amb aquest viatge a l'estela d'altres líders de països de la Unió Europea (UE) i de les institucions comunitàries, entre altres la màxima responsable, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ja va reunir-se amb Zelenski el passat 8 d'abril. Tots han expressat el seu suport a Ucraïna i durant la visita de Von der Leyen a Kíiv es va impulsar la tramitació de la sol·licitud d'adhesió d'aquest país a la UE. 

Espanya secunda aquesta adhesió, a la qual es va referir expressament Sánchez en l'acte del Congrés celebrat el passat 5 d'abril i en el qual va intervindre per videoconferència el mateix Zelenski. Aleshores el president espanyol va dir que Ucraïna podrà comptar amb el suport d'Espanya en el seu camí de transformació per a formar part en un futur de la UE.

També et pot interessar

stats