Pedro Sánchez es reunirà per primera vegada amb Joe Biden a la Casa Blanca el 12 de maig

La trobada servirà per a avaluar la situació de la guerra a Ucraïna i enfortir la relació entre els dos països

Sánchez i Biden, en l'encontre de 2021
Sánchez i Biden, en la trobada del 2021 / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, rebrà a la Casa Blanca al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el divendres 12 de maig, segons ha anunciat aquest dimecres la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre.

La portaveu estatunidenca ha detallat que l'objectiu de la reunió serà, entre altres coses, avaluar la situació de la guerra a Ucraïna i enfortir la relació bilateral. "Em complau anunciar que el president Biden donarà la benvinguda a la Casa Blanca al president (del Govern) d'Espanya Pedro Sánchez el divendres 12 de maig amb la finalitat d'aprofundir en els lligams històrics entre els Estats Units i Espanya", ha anunciat Jean-Pierre. Segons la portaveu, els dos líders parlaran sobre el seu "suport indestructible" a Ucraïna i els esforços d'Espanya com a part de la Unió Europea, dels Estats Units i d'altres països per a imposar "costos" a Rússia per la invasió "brutal" d'Ucraïna que va començar el febrer del 2022.

Damunt la taula també estarà la cooperació en matèria de seguretat en el marc de l'OTAN i iniciatives per a avançar la prosperitat econòmica de les dues nacions, va explicar Jean-Pierre, qui va indicar que un dels objectius de la trobada serà enfortir la relació bilateral en matèria de defensa. "Els dos líders avaluaran els nostres esforços com a aliats de l'OTAN i aliats pròxims per a enfortir la nostra relació bilateral en matèria de defensa", ha incidit la portaveu.

D'altra banda, Biden i Sánchez es "coordinaran" en una gamma àmplia d'assumptes, com el canvi climàtic i la cooperació amb l'Amèrica Llatina i el Carib, aprofitant que Espanya assumirà al juliol durant sis mesos la presidència del Consell de la Unió Europea.

Aquest serà la primera visita oficial de Sánchez als Estats Units, però no el primer contacte oficial amb el president nord-americà. Prèviament,  al juny del 2021 Sánchez i Biden protagonitzaren la primera trobada oficial a Brussel·les, aprofitant una cimera de l'OTAN. I al juny del 2022 el president nord-americà va visitar la Moncloa, també amb motiu d'una cimera de l'Aliança Atlàntica.

També et pot interessar

stats