Pedro Sánchez es reunirà dilluns amb empresaris i sindicats per a impulsar l’FP

La ministra Isabel Celaá qualifica la LOMQE que va implantar el PP en 2013 de “projecte ideològic”.

Segona jornada de l'Escola d'Estiu del PSPV a Alacant
Segona jornada de l'Escola d'Estiu del PSPV a Alacant / Europa Press

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, mantindrà una reunió dilluns a La Moncloa amb empresaris i sindicats per a abordar com donar un “impuls estratègic” a la formació professional que l’equipare als estàndards europeus i permeta agilitzar l’adequació de les titulacions a les necessitats de les empreses. 

A la trobada assistiran el president de la CEOE, Juan Rosell, i representants de les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i els sindicats UGT i CCOO. 

Segons ha avançat la portaveu i ministra d’Educació, Isabel Celaá, la intenció de l’executiu central és obrir les vies de coordinació per a pal·liar els “forats negres” que “retarden i obstaculitzen" la formació professional a Espanya. 

Celaá ha fet aquestes declaracions durant la segona jornada de l’Escola d’Estiu que el PSPV celebra a Alacant, una cita en què també participen la ministra de Sanitat, Carmen Montón, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, entre altres autoritats. 

Ha assenyalat que la formació ha de ser “clau” per al govern aquesta legislatura amb l’objectiu de “millorar” les possibilitats d’ocupació dels ciutadans mitjançant la qualificació, i ha advertit que la progressiva robotització fa aparéixer nous llocs de treball que la demanen. 

La ministra s’ha referit també a la LOMQE, i l’ha qualificada de “projecte ideològic” que busca convertir l’educació en un producte de baix cost. Segons ha afirmat, la implantació de la llei en 2013 pel govern de Mariano Rajoy, ha desembocat en un “estancament” del sistema educatiu espanyol.

També et pot interessar

stats