Pedro Sánchez es reuneix amb sindicats i patronal

El president de l'executiu espanyol continua la ronda de contactes per a elaborar una proposta de govern de cara a la segona votació d’investidura.

Pedro Sánchez (centre) durant la ronda de contactes amb col·lectius socials
Pedro Sánchez (centre) durant la ronda de contactes amb col·lectius socials / Europa Press

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, continua la ronda de contactes amb l’objectiu d’elaborar una proposta de govern de cara a la segona votació d’investidura. Aquest dijous és el torn de les entitats que treballen l'àmbit de l'ocupació: sindicats, patronal i organitzacions d'autònoms i de l'economia social.

Junt amb la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social en funcions, Magdalena Valerio, Sánchez rebrà de matí els presidents de la CEOE, Antonio Garamendi, i de la Cepyme, Gerardo Cuerva. Seguidament, hi ha prevista una trobada amb els secretaris generals de CCOO, Unai Sordo, i de la UGT, Pepe Álvarez. Ja de vesprada, es reunirà amb representants de les principals organitzacions d'autònoms i de l'economia social.

Un govern “estable”

Des dels sindicats advoquen per configurar un programa i un govern progressistes que donen “estabilitat” a la legislatura per a resoldre els assumptes més urgents, com ara una norma que facilite actualitzar més enllà del 0,25% les pensions el 2020. Ara bé, segons han precisat, no mediaran en les negociacions ni en els futurs pactes, ni es posicionaran a favor de si el nou executiu ha de constituir-se a través d'una coalició o “a la portuguesa”, com advoca ara el PSOE.

Des de la patronal, arriben disposats a “escoltar de primera mà” les propostes de Sánchez. A principis de juliol, el president de la CEOE va assegurar que, “potser”, seria millor esperar al novembre per a tindre un país “més tranquil“, que un de “més inestable a curt termini”.

Abans, Sanchez té previst reunir-se amb representants del gremi agrícola i ramader per a analitzar qüestions com ara la necessitat d’afavorir el manteniment de la població en el món rural, el suport a l’entrada de joves agricultors en el camp o la defensa de les produccions espanyoles en els mercats exteriors.

També et pot interessar

stats