Pedro Sánchez respon al Congrés sobre la seua gestió, la crisi catalana i secrets oficials

En la seua pregunta, Pablo Casado qualifica el president del govern espanyol de “llast”.

Pedro Sánchez respondrà aquest dimecres al ple de control del Congrés a les preguntes que sobre la seua gestió al capdavant de l'executiu
Pedro Sánchez respondrà aquest dimecres al ple de control del Congrés a les preguntes que sobre la seua gestió al capdavant de l'executiu / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, respondrà aquest dimecres al ple de control del Congrés a les preguntes que sobre la seua gestió al capdavant de l'executiu, la crisi catalana i la Llei de secrets oficials li dirigiran des del PP, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Nacionalista Basc (PNB) respectivament.

La primera intervenció serà la del president del PP, Pablo Casado, amb una pregunta que porta implícita la crítica cap a Sánchez:  "Què més ha de passar perquè entenga que la seua presència al capdavant del govern és nociva i un llast per a país?", diu textualment l’enunciat del popular.

Aquestes van ser les paraules que el president socialista va dirigir al seu antecessor en el càrrec, Mariano Rajoy, durant la moció de censura que va presentar, segons van informar a Europa Press fonts populars.

A més, Sánchez afrontarà en el ple un altre interrogant sobre el conflicte català que en aquesta ocasió li plantejarà el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Tardà. En concret, Tardà vol saber quina creu que és "la millor fórmula" perquè independentistes i no independentistes a Catalunya puguen decidir el seu futur "en igualtat de condicions, sense que siguen vulnerades les seues legítimes aspiracions polítiques".

Finalment, el portaveu del PNB, Aitor Esteban, qüestionarà les "contradiccions" del govern socialista en relació amb la memòria històrica amb la pregunta següent: "No li semblen contradictoris els anuncis que està fent sobre la memòria històrica quan el seu govern no està fent cap pas per a modificar o minimitzar l'impacte de la vigent Llei de secrets oficials del 1968?".

Els nacionalistes bascos van presentar a l'inici de la legislatura una proposició de llei, que ja va ser presa en consideració, per a avançar en l’accés a  documents declarats secrets.

També et pot interessar

stats