Pedro Sánchez rep Pablo Casado a La Moncloa

En la taula, la tensió amb Catalunya, l’economia i la renovació del CGPJ.

Sánchez rep a Casado en La Moncloa en la seua primera reunió de l'any
Sánchez rep a Casado en La Moncloa en la seua primera reunió de l'any / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha rebut el cap de l’oposició, Pablo Casado (PP), La Moncloa per a celebrar la primera reunió entre els dos líders des de la formació del nou govern de coalició, el passat gener. 

 

La trobada té lloc a iniciativa del cap de l'executiu, que en la primera sessió de control al Congrés ja va estendre la mà a Casado per arribar a acords. 

Aquest gest es va repetir dissabte durant el Comité Federal del PSOE, quan Sánchez va convidar novament el líder del PP a sumar-se al diàleg amb Catalunya i a abandonar la crispació.  

La taula de negociació bilateral que l’executiu mantindrà amb el govern de Catalunya és un dels focus de tensió entre els dos partits i l’assumpte prioritari en l’agenda de la reunió. 

Però en la taula hi ha altres temes, com la derogació d’alguns aspectes de la reforma laboral aprovada pel PP el 2012, com l'article que permet l'acomiadament amb baixes justificades, o la renovació del Consell General del Poder Judicial. 

El PP considera que l’executiu s’ha allunyat de la centralitat després del pacte amb Podem, Esquerra Republicana i Bildu. Per això, Casado acudirà a La Moncloa amb la intenció que el govern “torne” a les posicions de moderació, segons han avançat fonts de la direcció del partit. 

L’última entrevista entre Sánchez i el líder de l’oposició va ser el 16 de desembre al Congrés, dins de la ronda de contactes prèvia al debat d’investidura. 

També et pot interessar

stats