Pedro Sánchez, nou president del Govern espanyol

Amb 180 vots a favor, 169 en contra i una abstenció, Pedro Sánchez serà el seté president del Govern espanyol de la democràcia.

Pedro Sánchez, nou president del Govern espanyol

Amb 180 vots a favor, 169 en contra i una abstenció, la moció de censura presentada pel PSOE contra Mariano Rajoy ha eixit endavant i Pedro Sánchez serà el seté president del Govern espanyol de la democràcia. Els diferents grups polítics amb representació a les cambres han votat en el sentit que havien anunciat i per primera vegada el Congrés dels diputats decidix un canvi de president del Govern a través d'una moció de censura, la quarta que es presenta des que està vigent la Constitució de 1978. Les anteriors, totes rebutjades, van ser l'any 1980, presentada pel PSOE a Adolfo Suárez; l'any 1987 presentada per Alianza Popular a Felipe González; i l'any 2017 presentada per Podem a Mariano Rajoy.

A favor de la moció de censura votada aquest 1 de juny del 2018 han votat els 84 diputats socialistes; 67 diputats de d'Units Podem; 9 diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya; 8 diputats del Partit Demòcrata Europeu Català; 5 diputats del Partit Nacionalista Basc; 4 diputats de Compromís; 2 diputats d'EH Bildu i un diputat de Nova Canàries.

En contra de la moció de censura han votat els 134 diputats del Partit Popular, els 32 de Ciutadans; els 2 diputats d'Unitat del Poble Navarrés i el diputat de Foro Astúries. S'hi ha abstingut la diputada de Coalició Canària.

Amb aquest resultat, Mariano Rajoy ha de presentar la dimissió al Rei i es dóna per investit Pedro Sánchez com a president del Govern, qui serà nomenat en les pròximes hores per Sa Majestat el rei Felip VI. 

També et pot interessar

stats