Pedro Sánchez necessita 176 vots per a tirar avant la moció de censura

Han confirmat el vot afirmatiu Units Podem, Compromís, Nova Canàries i ERC, 165 diputats en total.

Han confirmat el vot afirmatiu Units Podem, Compromís, Nova Canàries i ERC, 165 diputats en total.
Han confirmat el vot afirmatiu Units Podem, Compromís, Nova Canàries i ERC, 165 diputats en total.

A punt d'iniciar-se la sessió al Congrés dels Diputats, tot està obert a l'hora de valorar si el PSOE obtindrà prou suport perquè la moció de censura tire avant. 

  

Pedro Sánchez necessita, com a mínim, els vots de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, de 176 diputats. El PSOE disposa dels seus 84 diputats per a desallotjar el Partit Popular del Govern de l'Estat. 

  

Fins ara, han confirmat que donaran suport a la moció de censura els 67 diputats d’Units Podem, encapçalat per Pablo Iglesias, i Compromís. Als 4 del partit valencià se'n pot sumar un de Nova Canàries, formació que va acudir en coalició amb el PSOE en les últimes eleccions. També estan garantits els 9 escons d'Esquerra Republicana de Catalunya. Totes aquestes formacions sumen 165 diputats, una xifra insuficient per a aprovar la moció de censura.

  

D'altra banda, els dos diputats de Bildu no revelaran què votaren fins a l'últim minut. I la incògnita encara es manté amb el PDeCAT: els vots dels 8 diputats nacionalistes s'inclinaran segons les referències que realitze Pedro Sánchez sobre el procés independentista a Catalunya, tal com han afirmat des de la formació. 

  

Més incertesa hi ha encara amb els nacionalistes bascos, que també s'esperen a conéixer el discurs de Sánchez com a candidat a president del Govern per a decidir el sentit del vot. Els 5 diputats del PNB, una vegada més, tenen la clau: tancar les portes al PP o obrir el pas al PSOE. 

Partits que podrien donar suport a la moció de censura presentada pel PSOE.

Pel que fa a Ciutadans, s'ha mostrat contrari des d'un primer moment. Com a màxim, estarien disposats a apostar pel sí en el cas que es presentara un candidat independent. 

  

Als 134 nos del PP, cal afegir els dos d'UPN, més Fòrum Astúries i Coalició Canària, amb un diputat cadascun. La votació serà demà divendres, per crida nominal i de viva veu.

També et pot interessar

stats